61 Yurt Haber

Dijital dönüşümle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde yeni dönem

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Dijital dönüşümle ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerinde yeni dönem
06 Nisan 2023 - 19:08
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

130 yılı aşkın süredir akut bakımın kritik noktalarında çözümler sunan Dräger, köklü geçmiş ve deneyimlerini şimdi de dijital dönüşüm ile destekliyor. Dräger, teknolojinin her yeniliğinden faydalanarak geliştirdiği ürünlerle hasta güvenliğini artırmayı, yer ve zamana bağlı olmadan bilgi akışına ulaşmayı sağlıyor.

Çağın en önemli adımlarından biri dijital dönüşüm. Sağlık sektörü ve teknolojileri de bu dönüşümü ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Böylece, medikal cihazların fiziksel bir bağlantı gerektirmeden; elde ettiği verilerin aktarılması, analiz edilmesi ve uzaktan erişilebilir olması gibi önemli adımlardan bahsedebiliyoruz.

Dijital Dönüşüm Başladı

“Türkiye’deki hastanelerle dijital çözümlerimizi buluşturmaya ve buradaki kritik alanları geleceğe hazırlamaya başladık.”

“Yaşam için teknoloji” anlayışıyla ürün ve çözümler sunan Dräger’i; yetişkin ve yenidoğan yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler gibi hastanenin kritik birçok alanında görmek mümkün. Dijital dönüşümün, ürün geliştirmedeki stratejinin belkemiğini oluşturduğunu söyleyen Dräger Türkiye Pazarlama Direktörü Beril Kaya, markanın yaklaşımını ve yaklaşımın yansımalarını “Ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerindeki cihazlarımız, yenilikçi çözümlerimizle buluşuyor. Türkiye’deki hastanelerle dijital çözümlerimizi buluşturmaya ve buradaki kritik alanları geleceğe hazırlamaya başladık” sözleriyle ifade ediyor.

Hastanenin kritik alanlarındaki medikal cihazların birbiriyle fiziksel bir bağlantı gerekmeden kurdukları iletişim ve veri aktarımı sayesinde; hastayla ilgili elde edilen verilerin otomatik, akıcı ve güvenilir şekilde paylaşılabilmesi ve cihazların birlikte çalışabilmesinden bahsedebiliyoruz. Bağlantılı Teknolojiler, Gaz Tüketim Analitiği, Alarm Geçmişi Analizi ve OR Companion olarak adlandırabileceğimiz bu çözümler akut bakımın geleceğini ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerine taşıyor. Sağlık çalışanları, bu dönüşüm sayesinde hayati kaynak olan hasta verilerinin toplanması ve analizini akıcı ve güvenli şekilde gerçekleştirerek, daha fazla kontrol sahibi olabiliyorlar. Verilerin güvenilir şekilde aktarılması ve analiz edilmesi ile hataları azaltarak, klinik ve idari süreçlerin verimliliğini artıran çözümlerle hasta güvenliğini iyileştirmek, maliyetleri düşürmek ve personel memnuniyetini artırmak da mümkün hale geliyor.

Yoğun Bakım Ünitelerindeki Dijital Dönüşüm: Alarmlarda %60’a varan azalma

Yoğun bakım üniteleri hem hastalar hem de sağlık çalışanları için stresli bir ortamdır. Araştırmalar, yoğun bakım ünitelerinde yatak başına günde 350’ye kadar alarm oluşabileceğini göstermektedir. Oluşan alarmların çeşitli sebepleri vardır ve bu alarmların yaklaşık %80’i klinik açıdan önemli değildir. Yoğun bakım ünitelerindeki stresin kaynaklarından biri olan alarmları yöneterek daha huzurlu bir ortam yaratabilmek mümkün. Alarm Geçmişi Analizi ile mevcut alarmların ve ilgili süreçlerinin bir durum analizini gerçekleştirip, bu bilgileri kullanarak iyileştirme veya optimizasyon alanlarını belirleyerek, sağlık çalışanının güvenilir, hedefli alarmlar almasını sağlayan altyapı ile alarmlarda %60’a varan azalma mümkün hale geliyor.

Ameliyathanelerde Hasta Güvenliği ve Maliyet Tasarrufu Bir Arada

Ameliyathanelerde anestezikler önemli bir maliyet faktörü oluşturuyor. Fakat mali etkisi kadar çevresel ve klinik etkileri de bulunan anesteziklerin olumsuz etkilerini en aza indirmek mümkün. Gaz Tüketim Analitiği; anestezi prosedürleri sırasında kullanılan akış ayarlarının genel bir görünümünü alarak, hastayı koruyan düşük ve minimum akış uygulamalarını hayata geçirme imkanı sunar. Bu uygulamalar optimum solunum gazı sıcaklığını korumak ve solunum gazlarının nemlendirilmesinde doğru seviyeyi sürdürmek için uygun olup, hastaların akciğer koruyucu ventilasyonunu destekler. Anestezik gaz tüketiminizde şeffaflık sağlayarak hem klinik hem ekonomik öngörüler edinilmesine yardımcı olur.

Bir diğer veri güdümlü çözüm olan OR companionise; ameliyathane ortağınız olarak, ameliyathanelerinizin yönetiminde zaman ve planlama desteği sunarak iş akışlarını destekliyor. Kendi Kendine Test Takipçisi, tüm sistem testlerinin başarıyla tamamlandığını ve prosedürlerin planlanan zamanda güvenle başlatılabileceğini teyit etmenizi sağlar. Sağlık çalışanı, hastane içinde herhangi bir yerden “Kendi Kendine Test Takipçisi”ne bakarak anestezi cihazlarının çalışmaya hazır olup olmadığı ile ilgili bilgi sahibi olur ve komplikasyon durumunda hızla sorunu gidermeye yönelir.

 

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Copyright © 2021 | Bu Site ALİ RIZA EROĞLU Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial